StartpaginaEerdere orgelreizenGijsbert LekkerkerkerContact

Algemeen:

Startpagina

Links

Copyrights

Overzicht en navigatie site

PDF

Updates

Webmaster

 

Biografie

Gijsbert Lekkerkerker Skinnerorgel Washington DC,

Gijsbert Lekkerkerker (1947) studeerde orgel bij Haite van der Schaaf en het vak improvisatie bij Cor Kee in Amsterdam. Hij behaalde zijn Solistendiploma Orgel, Kerkmuziek I en Improvisatie aan het Utrechts Conservatorium. In Wenen behaalde hij drie jaar later Cum Laude de beide Concertvakdiploma's Orgel en Clavecimbel als leerling van Anton Heiller, Dr. Hans Haselböck en Isolde Ahlgrimm. Hij volgde mastercursussen in Haarlem (9 keer), Praag, Wenen, Brugge en Ossiach. In Parijs volgde hij aan de Schola Cantorum improvisatielessen bij o.a. Jean Langlais en Franse literatuur bij André Isoir.

Gijsbert Lekkerkerker maakte concertreizen door alle landen van Europa, U.S.A., Canada en Israël. Hij speelde plm. 35 soloconcerten per jaar. In 2003 en 2014 werd hij onderscheiden met een medaille door het Parijse "Arts-Sciences-Lettres" voor zijn interpretatie van de Franse orgelromantiek.

Hij was tot september 2022 als hoofdorganist verbonden aan Hervormde Kerk in Harmelen (Grote of Dionysiuskerk, Bätz-Witte-orgel). Naast zijn lespraktijk organiseerde hij jaarlijks diverse vijfdaagse orgelimprovisatiecursussen op onder andere historische orgels in Duitsland, Finland, Oostenrijk en Nederland alsmede drie- en achtdaagse internationale orgelbusreizen.

Gijsbert Lekkerkerker is op 23 oktober 2022 op 75 jarige leeftijd in zijn woonplaats Harmelen overleden.


Kritieken
New York Times: "Bloemlezing Nederlanse orgelliteratuur, voortreffelijke improvisaties en spontaniteit en intelligentie".

Meer informatie en een uitgebreide CV staat op
» GijsbertLekkerkerker.nl