StartpaginaEerdere orgelreizenGijsbert LekkerkerkerContact

Algemeen:

Startpagina

Links

Copyrights

Overzicht en navigatie site

PDF

Updates

Webmaster

 

Biografie

Gijsbert Lekkerkerker Skinnerorgel Washington DC,

Gijsbert Lekkerkerker studeerde orgel bij Haite van der Schaaf en het vak improvisatie bij Cor Kee in Amsterdam. Hij behaalde zijn Solistendiploma Orgel, Kerkmuziek I en Improvisatie aan het Utrechts Conservatorium. In Wenen behaalde hij drie jaar later Cum Laude de beide Concertvakdiploma's Orgel en Clavecimbel als leerling van Anton Heiller, Dr. Hans Haselböck en Isolde Ahlgrimm. Hij volgde mastercursussen in Haarlem (9 keer), Praag, Wenen, Brugge en Ossiach. In Parijs volgde hij aan de Schola Cantorum improvisatielessen bij o.a. Jean Langlais en Franse literatuur bij André Isoir.

Gijsbert Lekkerkerker maakte concertreizen door alle landen van Europa, U.S.A., Canada en Israël. Hij speelt plm. 35 soloconcerten per jaar. In 2003 en 2014 is hij onderscheiden met een medaille door het Parijse "Arts-Sciences-Lettres" voor zijn interpretatie van de Franse orgelromantiek.

Gijsbert Lekkerkerker is als hoofdorganist verbonden aan Hervormde Kerk in Harmelen (Grote of Dionysiuskerk, Bätz-Witte-orgel). Hij geeft naast zijn lespraktijk jaarlijks ook diverse vijf-daagse orgelimprovisatiecursussen op onder andere historische orgels in Duitsland, Finland, Oostenrijk en Nederland.


Kritieken
New York Times: "Bloemlezing Nederlanse orgelliteratuur, voortreffelijke improvisaties en spontaniteit en intelligentie".

Meer informatie op
» GijsbertLekkerkerker.nl