StartpaginaEerdere orgelreizenGijsbert LekkerkerkerContact

Eerdere orgelreizen:

Elzas-reis 2007

Bach-reis 2010

Mozart-reis 2011

Domkerken-reis 2012

Zwitserland-reis 2013

Elzas en Parijs 2014

Baksteenkerken langs de Oostzee 2015

Praag en omgeving 2016

Moezel 2017

Antwerpen 2018

Ostfriesland 2019

Video's orgelreizen

Mozart-reis 2011:

Fotoverslag Mozartorgelreis 2011

Algemeen:

Startpagina

Links

Copyrights

Overzicht en navigatie site

PDF

Updates

Webmaster

W.A. Mozart, 1756-1791

In 2011 is tussen Hemelvaart en Pinksteren, van vrijdag 3 juni tot en met vrijdag 10 juni een luxe, 8-daagse » Mozart-Orgelreis georganiseerd naar het Oostenrijkse » Salzburg en » Wenen. Ook tijdens deze reis fungeerde heer Roelof Assies als reisleider.

Mozart wordt gezien als allergrootste muziekgenie. Hij heeft bijzonder veel fraaie en indrukwekkende werken gecomponeerd. Dat hierbij ook 35 uitstekende orgelwerken zijn, is niet aller- wegen bekend. Daarom wordt op deze orgelreis veel aandacht aan de orgelwerken van Mozart besteed.

Deze bijzondere orgelreis werd uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar, die van vele gemakken was voorzien. Tijdens de reis werden diverse concerten verzorgd door de plaatselijke organist of organist
» Gijsbert Lekkerkerker. Er werd gedurende de reis overnacht in twee hotels, namelijk te » St. Gilgen, nabij Salzburg aan de Wolfgangsee en in een hotel in » Manhartsbrunn nabij Wenen.

Tijdens de reis konden de deelnemers ook zelf enkele orgels bespelen en/of solozingen. Er werden diverse plaatsen bezocht, waaraan Mozart op enigerlei wijze is verbonden. Voorts wass er ook regelmatig vrije tijd gepland, die u zelf kont gebruiken voor bij voorbeeld winkelen of het bezoeken van musea e.d.

Voor inzage van zeer vele Mozart-partituren kunt u
» hier klikken. U dient in het volgende scherm eerst op de rode link in hoofdstukje Realiserung te klikken en daarna eerst voor accoord te klikken via de knop JA.

Voor een fotoverslag kunt u
» hier klikken en voor het videoverslag kunt u » hier.

Orgelwerken Mozart

U kunt een lijst met orgelwerken van Mozart downloaden en zelf afdrukken (PDF_document) door » hier te klikken [35 KB] .

 

» Klik hier om naar boven te gaan.