StartpaginaEerdere orgelreizenGijsbert LekkerkerkerContact

Eerdere orgelreizen:

Elzas-reis 2007

Bach-reis 2010

Mozart-reis 2011

Domkerken-reis 2012

Zwitserland-reis 2013

Elzas en Parijs 2014

Baksteenkerken langs de Oostzee 2015

Praag en omgeving 2016

Moezel 2017

Antwerpen 2018

Ostfriesland 2019

Video's orgelreizen

Bach-reis 2010:

Fotoverslag Bachorgelreis 2010

Algemeen:

Startpagina

Links

Copyrights

Overzicht en navigatie site

PDF

Updates

Webmaster

 

J.S. Bach

TERUGBLIK

Van vrijdag 14 tot en met vrijdag 21 mei 2010 werd een 8-daagse Bach-Orgelreis georganiseerd naar het Duitse Thüringen en Saksen. Tijdens deze orgelreis fungeerde de heer Roelof Assies als reisleider, terwijl diverse Bach-concerten werden verzorgd door organist
» Gijsbert Lekkerkerker. Voor een fotoverslag van deze reis kunt u » hier klikken en voor een video » hier.

 

Overzicht bezochte orgels en musea

Arnstadt, Bach-orgel

Eisenach is de geboorteplaats van Bach. Gijsbert Lekkerkerker verzorgde hier een concert op het orgel van de » Georgenkirche, de doopkerk van Bach. 's Middags werd het » Bachhuis (Duits-talige link) met zo'n 300 authentieke instrumenten bezocht. Voor een Engels-talige beschrijving van het Bachhuis kunt u desgewenst » hier klikken.

Gedurende de middaguren werd een bezoek gebracht aan het » Slot van Weimar.

De volgende dag vond een bezoek plaats aan de » Kathedraal in Erfurth, waar Gijsbert Lekkerkerker een orgelconcert verzorgde. Daarna werd in Arnstadt een concert in de J.S. Bachkirche beluisterd, verzorgd door organist Gottfried Preller.

Naumburg, Wenzelskirche

Een volgende bezoek betrof de » Wenzelskirche in Naumburg, waar Gijsbert Lekkerkerker weer een orgelconcert verzorgde. Dit ook van uiterlijk zeer fraaie orgel orgel is gebouw door de beroemde orgelbouwer Hillebrand; Bach heeft het destijds gekeurd. Vervolgens werd in de plaats Halle het » Händelhuis bezocht. De aanwezige muziekinstrumenten werden toegelicht en gedemonstreerd.

Op deze dag stond een bezoek geprogrammeerd aan Leipzig. In de eerste plaats een rondleiding in het » Gewandhaus. Daarna vertrokken we naar de Thomaskirche, waar Gijsbert Lekkerkerker een concert verzorgde op het nieuwe Bachorgel, gebouwd door firma Woehl. Daarna werd het Grazzi » Muziekinstrumentenmuseum bezocht.

Ook werd Dresden bezocht: onder andere een rondleiding in de » Frauenkirche. Vervolgens vertrokken we naar de » Hofkirche, waar Gijsbert Lekkerkerker weer een concert verzorgde op het hier aanwezige » Silbermann-orgel. Daarna gingen we naar Meissen Porselein Manufacturer. Voor meer informatie kunt u » hier klikken (deze site is engelstalig!). In de avonduren bezochten we ook de » Domkirche in Freiberg, waar ook een beroemd en zeer welluidend Silbermann-orgel staat.

 

» Klik hier om naar boven te gaan.