StartpaginaEerdere orgelreizenGijsbert LekkerkerkerContact

Eerdere orgelreizen:

Elzas-reis 2007

Bach-reis 2010

Mozart-reis 2011

Domkerken-reis 2012

Zwitserland-reis 2013

Elzas en Parijs 2014

Baksteenkerken langs de Oostzee 2015

Praag en omgeving 2016

Moezel 2017

Antwerpen 2018

Ostfriesland 2019

Video's orgelreizen

Praag en omgeving 2016:

Fotoverslag Praag en omgeving 2016

Algemeen:

Startpagina

Links

Copyrights

Overzicht en navigatie site

PDF

Updates

Webmaster

Alle foto's op deze pagina zijn gemaakt door Evert-Jan van der Leij ©.
U kunt de foto's vergroten door er op te klikken.

REISIMPRESSIE ALGEMEEN

Groepsfoto orgelreis Praag - 2016

 
De Sv. kostel sv Ignáce z Loyoly in Praag Interieur van de De Sv. kostel sv Ignáce z Loyoly, Praag sv. Petra a Pavla (St. Peter und Paulkirche) in Vyšehrad, Praag, met de nieuwe westgevel uit 1903.
Uitzicht op der Vitus kathedraal vanaf Vyšehrad, Praag Het Rudolfinum, de thuishaven van het Tsjechisch Filharmonisch Orkest, werd tussen 1875 en 1884 gebouwd. De Joodse begraafplaats in Praag.
De kloosterkerk Kostel sv. Markéty, behorend bij het Benedictijner klooster Břevnovský in Praag. Interieur van de kloosterkerk Kostel sv. Markéty (Praag). De wacht bij het presidentiele paleis in Praag.
De Loretánská straat, Hradčany, Praag. Loreto heiligdom, Praag. Het hart van de Loreta is de Santa Case, een replica van dat verplaatste huis in Loreto in Italië.
De katedrála sv. Štěpána in Litoměřice. Interieur katedrála sv. Štěpána in Litoměřice. Interieur Bazilika Všech svatých in Česká Lípa.
Pavel Černý geeft uitleg bij de sv. Františka z Assisi/Křižovníci. sv. Františka z Assisi/Křižovníci (Kreuzherrenkirche), Praag. Muzikanten op de Karelsbrug, Praag.
Karelsbrug, Praag. Karelsbrug, Praag. Oude Stadsplein, Praag.
Astronomisch uurwerk, Praag. Interieur Tynkerk, Praag. Joodse wijk, Praag.
Kloosterkerk in het Benedictijnenklooster van Kladruby. Interieur kloosterkerk in het Benedictijnenklooster van Kladruby. Kloosterkerk in het Cisterciënzer van Plasy.

BEZOCHTE EN BESPEELDE ORGELS
Emanuel Štepan Petr orgel sv Ignáce z Loyoly, Praag. Orgel van gebr. Paštika in de sv. Petra a Pavla, Praag. Orgel van gebr. Melzer in de Vitus kathedraal, Praag
Eule orgel in de Kostel U Salvátora (Ev. Kirche), Praag Rieger-Kloss orgel in de sv. Klimenta, Praag. Meissner orgel in het Benedictijner klooster Břevnovský / Kostel sv. Markéty, Praag.
Katzer/Weltzer orgel Kostel Narození Páně (Loreta heiligdom), Praag. Speeltafel Katzer/Weltzer orgel Kostel Narození Páně (Loreta heiligdom), Praag. Jehmlich orgel in de kathedraal te Litomerice.
Koororgel in de kathedraal te Litomerice. Orgel van gebr. Feller in de Basilika in Ceská Lípa. Speeltafel orgel van gebr. Feller in de Basilika in Ceská Lípa.
Abraham Starck orgel in de sv. Františka z Assisi, Praag Orgel (1780) in de sv Salvátora (RK), Praag. Mundt orgel in de Tynkerk, Praag.
Burkart orgel in de kloosterkerk, Kladruby. Starckorgel kloosterkerk, Plasy. (vanwege kerkrestauratie een stelling voor het orgel) Speeltafel Starckorgel kloosterkerk, Plasy.

» klik hier om om naar boven te gaan.